Kender du det med at tvivle på dig selv?

Mange af os oplever adskillige gange, at vi tvivler på os selv, får ondt i maven eller tænker at vi er dårlige mennesker. Det gælder specielt unge mennesker, som for eksempel er under uddannelse, hvilket betyder man er under pres. Præstationspres fra uddannelsesmiljøet, fra ens medstuderende, fra ens familie og måske aller vigtigst, fra en selv. Det gælder også for ledige, som søger job, og oplever at få afslag på ansøgninger gang på gang.

Hvad gør det ved os og hvordan kan vi hjælpe os selv og hinanden?Ida Koch Lær at skelne imellem selvværd og selvtillid, er det første skridt. Som med alle andre udfordringer, er det vigtigt at identificere for derefter at behandler og løse. Denne video er lavet i samarbejde med TVÆRS DR, som henvender dig specielt til unge mennesker – MEN VI GAMLE KAN OGSÅ DRAGE GOD NYTTE AF DEN.

KONKLUSION: DU ER IKKE ALENE OM AT FØLE DIG UTILSTRÆKKELIG OG DU KAN FÅ HJÆLP! SE VDEOEN.

Reklamer
med emneordet , , , , , , , , ,

Netværk: What NOT to do!

I morges besøgte jeg en BNI-gruppe (sidder selv i BNI Vanløse) sammen med min besøgsbuddy, Pernille. Vi har besluttet os for at besøge de forskellige BNI-grupper, for at trække inspiration med tilbage til vores egen gruppe, måske inspirere andre og vise fanen. Vores initiativ er blevet vel modtaget, både fra grupperne vi besøger og vores egen gruppe.

Nå, men jeg bliver godt modtaget, står derefter og taler med et medlem af den pågældende gruppe og en substitut for et medlem (dvs. en arbejdskollega til et medlem, som ikke kunne være med i morges) Vi taler frem og tilbage og da jeg bliver spurgt om hvad jeg laver, fortæller jeg, at jeg rejectioner HR-konsulent med speciale indenfor Rekruttering og Talent- Karriereudvikling. Med det samme braser det ud af substitutten: Du kommer ikke ind med rekruttering i vores virksomhed, fordi der sidder et andet stort bureau, som er med i bestyrelsen osv. osv.

SIKKEN EN VELKOMST!

Det er meget svært at netværke, hvis du stiller dig op med hånden og siger: “NO GO!”

Når du netværker, drejer det sig om at høre andre, lytte og se om der kan blive forretning, ved at lære hinandens forretning og hinanden bedre at kende. LAD VÆRE MED at tale om alle de muligheder, SOM IKKE EKSISTERER og da slet ikke til gæster, selvom de er kendt i netværket allerede. Fokusér på hvad der kan skabes og hvordan det kan føre til forretning.

For retfærdighedens skyld, vil jeg gerne sige, at resten af gruppen, var en super god gruppe med personer, som tydeligvis ligger en god indsats for at skabe forretning for hinanden og sig selv.

Konklusion: Vær åben og husk – det drejer sig ikke altid om dig selv!

med emneordet , , , , , ,

DEA giver en tankestreg til ledere indenfor det offentlige

1. april 2014 fra kl. 8:30 – 10:30 holder DEA vidensalon (gratis) om hvordan fremtiden ser ud, for vores offentlige ledere igennem en undersøgelse foretaget af Lederne. Hvis du arbejder med ledelse, er leder indenfor det offentlige eller er i gang med en uddannelse indenfor det offentlige segment, vil jeg opfordre dig til at deltage i DEA’s arrangement. Du kan tilmelde dig herTB12_0

 

Vi ses hos DEA den 1. april – jeg sidder ved bordene i midten *S*

med emneordet , , , , , , , , ,

Sådan forbereder du dig til dine netværksmorgener

Vi kender det alle sammen: Pludselig sidder du der meget sent på aftenen og har ikke forberedt dig til dit netværksmøde i morgen tidlig! PIS! Det er PINLIGT at komme uforberedt, mangle at bidrage og i det hele taget virke, som en useriøs spiller på holdet. Du skal spille dig selv god og forberede dig. Det kan du gøre ved at bruge BNI‘s koncept “Hour of Power”.

Du bruger 1 time hver uge på at forberede dig:

  • Finde referencer til dine kolleger og gerne til den som havde virksomhedspræsentation sidst eller til dem som falder mest naturligt for.
  • Book One2one møder med dem som du mener, kan hjælpe dig bedst med at skaffe leads
  • Invitér gæster med til møderne indenfor faggrupper, som I har brug for i teamet

Hvis du bruger 1 time om ugen, kan du med sikkerhed se frem til at give og modtage flere referencer og dermed komme længere ind i dine netværkskollegers forretningsnetværk.

KONKLUSION: Mere aktivitet skaber mere forretning!  SÅDAN ER DET BARE! GOD WEEKEND!

med emneordet , , , , , , ,

Har du råd til at have medarbejdere, som ikke performer?

People Test Systems, hvis værktøjer jeg bruger i forbindelse med rekruttering og talent- og karriereudvikling, holder en spændende dag om præstationsoptimering. Eventet er gratis og henvender sig til HR profiler og ledere. Jeg opfordrer dig til at deltage, hvis du falder ind i en af disse kategorier, så ses vi deroppe. Nedenfor finder du invitationen:

image001

med emneordet , , , , , , , , , ,

Lai Yde får dig til at tænke over hvem du er og hvordan du påvirker andre

Lai Yde, får dig til at tænke over hvem du er og hvordan du påvirker andre og bliver påvirket tilbage.

Jeg er meget uromantisk, jeg kan tælle de speakeren, som jeg mener 13f8cedbidrager med værdi og indhold på en hånd og i dag har jeg været så heldig, at møde en til. Lai Yde som har Human Direction har i dag i form af en gratis workshop vist mig, hvordan en speaker er autentisk samtidig med at han tegner billeder inde i mit hoved af mig selv og mine omgivelser.

Det som Lai har talt om i dag, vist med sine rollespil via skuespillere og publikum, kan ikke forklares, det skal opleves. Og det kan I alle på:

TIRSDAG DEN 4. MARTS 13:00 – 16:00 hvor den sidste GRATIS WORKSHOP finder sted på Hørsholmgade 20, 4.

Det kan være du ikke tror på mig og tænker at vi alle reagerer forskelligt, så er det bare at troppe op. Du har intet at miste.

Jeg vil gerne anerkende Lai’s indflydelse på mine tanker og give andre muligheden for at opleve hans autencitet.

Tusind tak for 3 timer som inspirerer mig i en sådan grad, at jeg i skrivende stund gennemgår tusinder af scenarier og personer i mit liv, som har betydning for mig. TAK LAI!

med emneordet , , , , , , , , ,

Hvad er Talentudvikling af specialister?

I går deltog jeg i en af Tænketanken DEA’s mange gode initiativer:

“Ledelse af talentfulde specialister” med den forventning, at det skulle dreje sig om talentudvikling og ikke karriereudvikling. Og hvad er så forskellen? Talentudvikling er oftest en horisontal udvikling af en persons eller organisations kompetencer og Unavngivetegenskaber til at tænke nye tanker mere eller mindre inspireret af allerede eksisterende materiale, hvorimod karriereudvikling i højere grad drejer sig om at stige op ad rangstigen, hierarkisk, som fra specialist til teamleder, til afdelingsleder, til områdeleder og så videre.

Det her gælder for alle og ikke kun specialister, hvordan udvikler vi talent? Og hvordan undgår vi at tænke traditionelt, hierarkisk karriereudvikling, når vi taler talentudvikling?

Når jeg spørger en medarbejder eller specialist, er deres eget svar ofte indenfor den traditionelle og hierarkiske udvikling, så de mangler også selv indsigt og idéer til hvordan talentudvikling kunne bringe dem videre.

Et rigtigt godt bud fra Jan Ertmann Karlsen, som deltog i debatpanelet hos DEA i går, var at spørge specialisterne og medarbejderne selv, hvad der kunne være interessant i deres talentudvikling og det er jeg helt enig med ham i. Det er nogle kloge hoveder og hvis 0583e6cde kan svare ud af den traditionelle boks, er der noget at arbejde med og frem imod. Og så er det at Senior HR Business Partner Global R&D, Coloplast, Mette Bøndergaard, kommer på banen, som begynder at tale om, at specialister hos Coloplast arbejde for meget, så det er en ledelsesmæssig udvikling at få dem til at balancere work/life. Hvorfor??? Hvis den enkelte medarbejder overholder sine deadlines og ikke udviser 33e8d00nogen former for adfærdsændring i negativ retning, hvorfor skal de så ikke have lov til at fylde deres liv op, med det som de synes er aller fedest? At arbejde for Coloplast, udvikle teknologi, være i et fedt miljø og have super kompetente mennesker omkring sig. Hvis det er deres liv, lige nu og her, hvorfor tage det fra dem? Og er det ikke en modarbejdelse af den enkeltes talentudvikling, at presse en HR-ramme nedover en specialist, som bare gerne vil lave mere af det han er god til?

2f7747fSom Jan Ertmann Karlsen sagde: HR skal facilitere og identificere muligheder i talentudviklingsprocessen, støtte og bakke op, men vi skal ikke definere og presse allerede tydelige talenter ned i en mindre boks! Alle 4 personer i debatpanelet i går, de 2 allerede nævnte, Carsten Andersen, Science Director, Novozymes og Kim Østr25c8746up, tidl. vicedirektør, IBM, var enige om at medarbejdergruppen, SPECIALISTER, er en gruppe som er uklassificeret og dermed er talentudvikling svært at definere for dem. Hvorfor presser man så allerede definerede rammer og regler for denne udefinerede medarbejdergruppe nedover dem?

KONKLUSION: Desværre handlede dagen hos DEA i går ikke om talentudvikling men mere om karriereudvikling og desværre heller ikke om hvordan specialisterne selv tænker, men mere om hvordan management tænker om specialisterne.

Til DEA: I har skabt et godt grundmateriale til dagen i går, som har taget jer 1 år, men debatpanelet var ikke velforberedt i forhold til den egentlige problematik.

Grads til DEA: Tak for mange gode og inspirerende vidensalon dage! *S*

med emneordet , , , , , ,
Reklamer
%d bloggers like this: